Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 02:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatsoppa-med-linser/

RECEPT

Tomatsoppa med linser

DN Text
Bild: Beatrice Lundborg

Skär sellerin i små tärningar, hacka lök och vitlök. Fräs upp allt i lite olja i tjockbottnad kastrull.

Klipp några tag i tomaterna i burken med sax och häll sedan innehållet i kastrullen, liksom vatten och koncentrerad grönsaksfond.
Låt det koka upp och lägg i linserna och kummin. Om du använder torkade: Koka tills de är mjuka, i cirka 20 minuter. Späd ev med mer vatten om soppan känns för tjock.

Använder man kokta linser på burk räcker det att koka soppan i cirka 10 minuter.

Smaka av med salt, peppar och en liten skvätt balsamvinäger.

Strö riktigt fint strimlad purjolök över soppan i respektive tallrik.
Servera gärna med en grillad dubbelmacka med ost.