Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-19 13:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatsoppa-med-majs-och-ingefara/

Recept

Tomatsoppa med majs och ingefära

Det goda stinget i den här soppan kommer från den färska ingefäran, och vill man ha mer av den varan så ökar man bara på mängden.

1. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull.

2. Häll över krossad tomat, den mindre mängden grädde (2 dl), ingefära, buljong och paprikapulver och låt sjuda i några minuter under lock. Här kan den som vill mixa soppan slät och tillsätta vatten eller grädde för lösare konsistens.

3. Skölj majsen, ös ner i soppan och smaka av med salt och peppar.

4. Rör ihop kvarg och en klick wasabi till en kräm. Testa dig fram! Ju mer wasabi, desto skarpare smak. Sedan kan alla som vill klicka i wasabikrämen i sin sopptallrik.

Receptet är hämtat ur Sara Ask och Lisa Bjärbos bok ”Mera Vego – mat för hela familjen” (Ordfront förlag).

Här hittar du hela menyn till vecka 4.

Här hittar du samtliga veckomenyer.