Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 02:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tomatsoppa-med-mozzarella/

Recept

Tomatsoppa med mozzarella

Hacka lök och vitlök, skär selleristjälken i skivor. Fräs upp hacket i lite matfett i en tjockbottnad kastrull.

Löken ska inte ta färg, bara mjukna. Om du använde hela tomater på burk, skär dem i små bitar innan de läggs i kastrullen tillsammans med spadet. Tillsätt vatten och buljongtärning, tomatpuré och socker.

Koka upp soppan och låt den sjuda på låg värme cirka 10 minuter. Vänd ner strimlad basilika, spara eventuellt några hela blad till garnering. I brist på färsk basilika, ta 1/2 tsk torkad. Smaka av med peppar eller tabasco.

Skär mozzarellaosten i stora tärningar och ställ på bordet. Lägg osttärningar i den heta soppa i skålarna så osten kan smälta. Garnera eventuellt med basilikablad.

Grillade brödskivor av lantbrödstyp gör soppmiddagen mer mättande, en sallad på linser eller bönor är också ett bra tillägg.