Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 01:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/torsk-med-pestotacke/

Recept

Torsk med pestotäcke

Torsken kan bytas ut mot annan fisk, men se gärna till att den finns med på Världsnaturfondens gröna lista för godkända matfiskar.
Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnssäker form eller i portionsformar. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

2. Repa bladen från basilikan. Skala vitlöksklyftan. Mixa basilika, vitlök, parmesanost, 1 krm salt och olja. Fördela blandningen på fisken. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

3. Tillaga matvetet enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i en kastrull ca 3 min. Låt tomaterna koka med de sista 30 sekunderna. Låt grönsakerna rinna av.

4. Servera fisken med matvete och varma grönsaker.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 16 g fett, 38 g protein, 45 g kolhydrater.