Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-08 15:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/torta-mexikansk-smorgas/

Recept

Torta - mexikansk smörgås

DN Text

Ta ett eller två bröd per person beroende på hunger och brödens storlek. Den här typen av smörgås serveras såväl varm som kall i Mexiko. Vill man ha den varma varianten fräser man upp urbenat kött från kycklingen i en stekpanna och steker bröden på insidan.

Ta tunt med god senap på undre brödhalvan.

Lägg på skivad avocado, tomat i skivor, lite rödlök för den som så vill och aningen örtsalt. Toppa med kycklingköttet och lägg ihop smörgåsen. Den som vill äta mackan kall hoppar bara över stekmomentet.