Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 22:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tortillapizza-med-spetskalsallad/

Recept

Tortillapizza med spetskålsallad

Tortillabröd som pizzabotten passar överraskande bra. Den som vill kokar en ordentlig tomatsås till, men med mycket smak på toppingen är det egentligen överflödigt. Här serveras pizzorna med en krispig spetskålsallad.

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Sallad: Strimla spetskålen tunt och lägg i ett durkslag. Slå kokande vatten över. Låt rinna av och lägg över kålen i en skål och tillsätt olja, vinäger och kryddor. Låt dra medan pizzorna görs (allra helst ännu längre, i kylen i så fall).

3. Pizzor: Lägg tortillabröden på plåtar. Bred ca 1/2 dl passerad tomat på vart och ett och strö över ost.

4. Lägg på vald topping och grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter. Örtkryddor blir lätt brända i ugnen, så strö över pizzakrydda/oregano efter gräddningen. Servera direkt med salladen.

Här hittar du hela menyn till vecka 3.

Här hittar du samtliga veckomenyer.