Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-21 22:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/toscabulle/

Recept

Toscabulle

Foto: Lennart Weibull

Tosca är inte bara en ljuvlig karamell med massor av mandel, som blir till ett härligt knäcktäcke i ugnen, utan även en italiensk opera. Toscafyllningen kan med fördel förberedas upp till 5 dagar i förväg. Tänk på att den inte kan vara varm när den läggs på bullarna.

1. Tosca: Koka upp grädde, glykos och smör i en kastrull. Tillsätt socker och koka på medelvärme till en ljus karamell. Tillsätt mandeln och rör om. Häll upp i en bunke och täck med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur.
2. Följ sedan receptet för kanelbulle steg 1–7, se recept här.
3. Äggstrykning: Blanda ihop ingredienserna och pensla bullarna. Fördela toscablandningen i mitten på varje bulle, cirka 8 g per bulle.
4. Baka mitt i ugnen, helst en plåt i taget, cirka 10 minuter.
5. Ta ut bullarna ur ugnen och pensla dem direkt med sockerlag. Låt svalna på ett galler.