Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-22 09:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/toscabulle/

RECEPT

Toscabulle

Foto: Lennart Weibull

Tosca är inte bara en ljuvlig karamell med massor av mandel, som blir till ett härligt knäcktäcke i ugnen, utan även en italiensk opera. Toscafyllningen kan med fördel förberedas upp till 5 dagar i förväg. Tänk på att den inte kan vara varm när den läggs på bullarna.

1. Tosca: Koka upp grädde, glykos och smör i en kastrull. Tillsätt socker och koka på medelvärme till en ljus karamell. Tillsätt mandeln och rör om. Häll upp i en bunke och täck med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur.
2. Följ sedan receptet för kanelbulle steg 1–7, se recept här.
3. Äggstrykning: Blanda ihop ingredienserna och pensla bullarna. Fördela toscablandningen i mitten på varje bulle, cirka 8 g per bulle.
4. Baka mitt i ugnen, helst en plåt i taget, cirka 10 minuter.
5. Ta ut bullarna ur ugnen och pensla dem direkt med sockerlag. Låt svalna på ett galler.