Tosca är inte bara en ljuvlig karamell med massor av mandel, som blir till ett härligt knäcktäcke i ugnen, utan även en italiensk opera. Toscafyllningen kan med fördel förberedas upp till 5 dagar i förväg. Tänk på att den inte kan vara varm när den läggs på bullarna.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-07 06:56
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/toscabulle/
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
- Följ dina intressen
- Nyhetsbrev
Ingredienser.Toscabulle
Cirka 30 bullar
1 sats vetedeg (se recept här)
Tosca:
50 g vispgrädde
50 g glykos
50 g smör
50 g strösocker
50 g mandel, hyvlad eller strimlad
Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
Fyllning:
500 g mandelmassa
300 g rumstempererat smör, tärnat
25 g malen kanel
3 msk vatten
Äggstrykning:
2 ägg
1 nypa salt
1 tsk vatten
1. Tosca: Koka upp grädde, glykos och smör i en kastrull. Tillsätt socker och koka på medelvärme till en ljus karamell. Tillsätt mandeln och rör om. Häll upp i en bunke och täck med plastfolie. Låt svalna i rumstemperatur.
2. Följ sedan receptet för kanelbulle steg 1–7, se recept här.
3. Äggstrykning: Blanda ihop ingredienserna och pensla bullarna. Fördela toscablandningen i mitten på varje bulle, cirka 8 g per bulle.
4. Baka mitt i ugnen, helst en plåt i taget, cirka 10 minuter.
5. Ta ut bullarna ur ugnen och pensla dem direkt med sockerlag. Låt svalna på ett galler.