Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 05:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/toskansk-soppa-med-bonor/

Recept

Toskansk soppa med bönor

DN Text

Fräs upp bacon, hackad lök, vitlök, purjo och rosmarin i lite olja. När löken börjar brynas lägger man i morot, potatis och selleri. Rör om några minuter.

Sedan läggs den grovskurna kålen i och får steka med en stund, sist spenat.

Tillsätt buljongtärningar och vatten. Låt koka ca 40 minuter eller till dess alla grönsakerna är väl kokta.

Blanda ner de kokta bönorna och sjud ytterligare 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Rosta bondbrödsskivorna och lägg en i botten av varje tallrik. Ringla lite olivolja över.

Ös soppa över och servera. Vrid gärna över lite extra svartpeppar.

Den som vill tar lite riven parmesanost i soppan.

Tips: I stället för canellini kan man ta stora vita bönor. Bägge sorterna finns att köpa på burk.