En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-29 06:18
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/trattkantarellsoppa-med-ingefara-chili-och-vitlok/
Trattkantarellsoppa med ingefära, chili och vitlök
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
Vill ni ha variation på trattkantarellsoppan? Prova den här asiatiskt inspirerade varianten. Man kokar av svampen för att få den mild. Men man kan också hoppa över det steget.
1. Koka upp vatten och koka svampen i 5 minuter. Häll av vattnet.
2. Koka nu upp hönsbuljongen och lägg i svampen. Tillsätt sesamolja och balsamvinäger. Sjud i 10 minuter.
3. Tillsätt vitlök, ingefära, chili och gräslök. Servera.