Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-26 08:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/trifle-med-nypon-och-mandelbiskvier/

Recept

Trifle med nypon och mandelbiskvier

Trifle med nypon och mandelbiskvier.
Trifle med nypon och mandelbiskvier. Foto: Nicklas Thegerström

Britterna varvar allt möjligt sött i glas. Det blir anslående och gott. Antingen läggs allting i portionsglas eller så görs hela desserten i en stor glasskål. Nyponsylt säljs i butiker med varor från öst- och Centraleuropa, och kan ersättas med till exempel jordgubbssylt.

1. Låt filmjölken rinna av i en handduk och en sil – eller i några kaffefilter – i kylen över natten.
2. Blanda med pressad citron och nyponsoppspulvret. Smaka av.
3. Varva nyponfil, nyponsylt och mandelbiskvier i 5–6 glas.