Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-12 18:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/trifle-med-nypon-och-mandelbiskvier/

Recept

Trifle med nypon och mandelbiskvier

Foto: Nicklas Thegerström

Britterna varvar allt möjligt sött i glas. Det blir anslående och gott. Antingen läggs allting i portionsglas eller så görs hela desserten i en stor glasskål. Nyponsylt säljs i butiker med varor från öst- och Centraleuropa, och kan ersättas med till exempel jordgubbssylt.

1. Låt filmjölken rinna av i en handduk och en sil – eller i några kaffefilter – i kylen över natten.
2. Blanda med pressad citron och nyponsoppspulvret. Smaka av.
3. Varva nyponfil, nyponsylt och mandelbiskvier i 5–6 glas.