Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-29 08:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tysk-korsbarskaka/

Recept

Tysk körsbärskaka

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Gör botten: rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg och därefter vaniljsocker, mjöl och bakpulver som först blandats.

3. Bred ut i en form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter, och tryck upp deg mot kanterna. Kläm folie längs degkanterna för att hålla dem på plats under gräddningen. Förgrädda pajskalet i cirka 12 min eller tills det fått färg.

4. Sänk ugnsvärmen till 150–175 grader. Kärna ur körsbären och lägg på botten. Finfördela smöret i socker, vaniljsocker och vetemjöl. Häll smuldegen över körsbären. Grädda på 150–175 grader cirka 25 minuter. Servera med lättvispad grädde.

Recept ur "I mormors skafferi".