Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 14:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/tysk-potatissallad/

Recept

Tysk potatissallad

Skrubba potatisen noga, den behöver inte skalas. Koka den så att den blir precis mjuk.
Medan potatisen kokar löser du upp buljongtärningen i det kokande vattnet. Rör också ner vinäger, olivolja, senap och smaksätt med pressad vitlök och svartpeppar. Smaken ska vara riktigt kraftig.
Skiva potatisen medan den fortfarande är het, direkt ned i en skål.
Häll över marinaden. Låt potatisen svalna i marinaden. Blanda ­gärna om någon gång under tiden.
Hacka ättiksgurka och persilja grovt. Finhacka däremot löken. Ta gärna med lite av lökens blast om den är fin.
Vänd ner gurka, persilja, kapris och lök i potatisen.