Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 15:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsbakad-farskpotatis/

Recept

Ugnsbakad färskpotatis

DN Text

Värm ugnen till 225 grader.

Skölj potatisen noga. Skrubba eller kanske ännu heller skrapa potatisen med en bordskniv.
Häll potatisen på en oljepenslad långpanna.
Sätt in i ugnen.

Skala och skiva vitlöken fint. Blanda med 2 msk olivolja.
Ringla över vitlöksoljan när potatisen torkat på ytan. Rör om så att all potatisen kommer i kontakt med oljan. Strö över några kvistar rosmarin.

Ugnsbaka potatisen tills den är mjuk och fått lite färg. Det brukar ta ungefär 20 minuter beroende på hur stor och färsk potatisen är.

Strö till sist över lite flingsalt när du serverar potatisen.