Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 05:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsbakad-lax-med-coleslaw-och-blomkal/

Recept

Ugnsbakad lax med coleslaw och blomkål

Servera laxen med kokt potatis till den som är riktigt hungrig.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Ansa och skär blomkålen i grova buketter.

2. Lägg grönsakerna i en stor ugnssäker form. Ringla över 1 msk olja och strö över citronskal. Häll över soja och hälften av citronsaften. Blanda grönsakerna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

3. Skär bort skinn och eventuella ben från laxen. Lägg laxbitarna i formen. Ringla över 1 msk olja och häll över resten av citronsaften. Salta och peppra.

4. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Tillaga grönsaker och lax ca 10 min, tills laxen är klar.

5. Finstrimla kålen. Tillsätt citronsaft och salt och krama kålen med handen tills den mjuknat. Blanda kålen med peppar och yoghurt. Servera lax och grönsaker med coleslaw.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 31 g fett, 33 g protein, 21 g kolhydrater.