Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 00:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsbakad-ratatouille-fran-frankrike/

Recept

Ugnsbakad ratatouille från Frankrike

1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Ansa och skär aubergine eller zucchini i bitar. Skär tomaterna i klyftor.

2. Blanda grönsaker, oliver, olja och timjan i en ugnssäker form. Koka upp buljongen och häll den över grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.

3. Servera grönsakerna med nykokt potatis.

Näring/portion ca 350 kcal, 15 g fett, 7 g protein, 45 g kolhydrater