Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 22:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsbakade-appelklyftor/

RECEPT

Ugnsbakade äppelklyftor

Värm ugnen till 250 grader.

Pensla en ugnssäker form med en matsked av det flytande margarinet. Skölj äpplena, ta ur kärnhuset och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i formen.

Strö över kryddorna, ringla över sirapen och flytande margarin.

Sätt in i ugnen och sänk till 125 grader och stek i 30–35 minuter.

Hemlagad vaniljsås eller vaniljglass är gott till men inte nödvändigt.