Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsbraxen-fylld-med-korn-och-dill-a-la-markus-maulavirta/

Recept

Ugnsbraxen fylld med korn och dill à la Markus Maulavirta

Fjälla och rensa braxen. Koka korngrynen färdiga i lätt salt vatten, cirka 1 timme. Skölj dem under rinnande vatten tills de kallnar. Låt dem rinna av väl. Klipp dillen fint och blanda den och smöret med korngrynen. Fyll braxens bukhåla med blandningen.

Blanda samman gulan, senapspulvret och senapen, krydda med salt och peppar. Stryk braxens yta helt med senapsblandningen och strö rikligt med skorpmjöl på, med hjälp av en sil. Tillsätt som krydda några klickar smör. Baka i ugn i 220 graders värme i cirka 20-30 minuter beroende på fiskens storlek. Ös smält smör över fisken under gräddningen. Servera med smält persiljesmör och ångande dillkokta potatisar.