Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 20:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsbraxen-pa-enrisbadd/

Recept

Ugnsbraxen på enrisbädd

Klassisk husmanskost är ugnsstekt braxen på enrisbädd. Röken från enriset ger fisken dess karakteristiska smak, då du öppnar ugnsluckan ryker enriset kraftigt.

Täck en långpanna med små enriskvistar. Lägg fisken ovanpå. Ställ i mitten av ugnen och stek 30-35 minuter. Då det börjar sippra saft ur fisken är den färdig. Avlägsna skinnet på den övre sidan och servera direkt ur långpannan. Gott med kokt potatis, sallad, alternativt riven pepparrot, pepparrotsgrädde eller smält smör, smaksatt med riven pepparrot, eller en gräddfilssås.