Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-06 20:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnskyckling-med-rostade-rotsaker/

Recept

Ugnskyckling med rostade rotsaker

Sätt ugnen på 200 grader. Olja en rymlig ugnsform eller plåt. Lägg i kycklingbitarna. Skala och dela rotsakerna i drygt sockerbitsstora bitar. Skär löken i klyftor. Sprid ut grönsakerna på plåten med kycklingbitarna, salta och peppra och strö över oregano. Sätt in mitt i ugnen.

Ta ut plåten efter 30 minuter.

Rör om lite bland rotsakerna så de inte fastnar. Pensla kycklingbitarna med en blandning av tomatpuré, citron och sambalkrydda. Strö kapris och tärnad fetaost över grönsakerna på plåten.

Låt steka i ugnen ytterligare 15-20 minuter.

Kontrollera med en sticka att kycklingen är genomstekt, saften som tränger ut ska vara klar, och rotsakerna är klara.

Servera med citronbulgur.