Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 17:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnskyckling-med-rotsaker-och-apple/

Recept

Ugnskyckling med rotsaker och äpple

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader.

Skär eller klipp bort överflödigt skinn och fett på undersidan av kycklinglåren. Salta och peppra och lägg dem med skinnet upp i en rymlig ugnspanna.

Blanda tomatröran med citronsaft och stark chilikrydda efter smak. Bred det på bägge sidor av kycklingen.

Skala och skär rotsakerna i mind­re bitar, klyfta äpplet. Lägg allt i en skål och vänd runt med olivolja och salt.

Häll bitarna runt kycklingdelarna i formen och sätt in i ugnen på nedersta falsen.

Stek i cirka 50 minuter eller tills kycklingen är väl genomstekt och rotsakerna mjuka.
Servera med kokt bulgur eller andra gryn och en sallad av blandade gröna blad.