Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-06 23:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnspannkaka-med-applen/

Recept

Ugnspannkaka med äpplen

DN Text

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke till en jämn smet. Blanda i resten av mjölken och sist äggen. Skär de urkärnade men inte skalade äpplena i tärningar och stek dem med kanel i stekpanna (som går att sätta in i ugnen) med lite smör.

Häll pannkakssmeten i den heta pannan med äpplena och ställ in i ugnen. Grädda tills pannkakan stannat och fått fin färg, 20-25 minuter.

Pudra eventuellt lite florsocker över pannkakan vid servering.