Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 11:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsstekt-flask-med-loksas-och-kokt-potatis/

Recept

Ugnsstekt fläsk med löksås och kokt potatis

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.

2. Lägg fläsket på en plåt med bakplåtspap. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.

2. Lägg fläsket på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 15 min, tills flper och stek mitt i ugnen ca 15 min, tills fläsket fått fin färg.

3. Bryt blomkålen i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull 3–4 min. Häll av vattnet, håll den varm.

4. Skala och hacka löken grovt. Fräs den i smör i en kastrull. Pudra över mjöl och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget under omrörning. Låt såsen puttra ca 5 min. Hacka bladpersiljan, spara lite till garnering, och rör ner den i såsen. Krydda med salt och peppar.

5. Lägg fläsk, potatis och löksås på tallrikar. Garnera med bladpersilja. Servera med kokt blomkål.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 38 g fett, 18 g protein, 39 g kolhydrater