Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 11:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsstekt-mandelfisk-1/

Recept

Ugnsstekt mandelfisk

Foto: Ulf Svensson

Får du inte tag på kummel kan den ersättas med torsk, kolja eller sej. Välj Krav- eller MSC-märkt fisk.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfilén i portionsbitar och vik tunna delar mot varandra så att bitarna blir så jämntjocka som möjligt. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

2. Blanda rivet bröd med mandelspån och citronskal. Strö blandningen på fisken och droppa över olja. Lägg tomaterna bredvid fisken. Stek mitt i ugnen 10-12 min.

3. Blanda dressingen. Servera fisken med potatis, lättkokta sockerärter, strimlad sallad och dressing.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 20 g fett, 34 g protein, 39 g kolhydrater