Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsstekt-mandelfisk-1/

Recept

Ugnsstekt mandelfisk

Foto: Ulf Svensson

Får du inte tag på kummel kan den ersättas med torsk, kolja eller sej. Välj Krav- eller MSC-märkt fisk.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär fiskfilén i portionsbitar och vik tunna delar mot varandra så att bitarna blir så jämntjocka som möjligt. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

2. Blanda rivet bröd med mandelspån och citronskal. Strö blandningen på fisken och droppa över olja. Lägg tomaterna bredvid fisken. Stek mitt i ugnen 10-12 min.

3. Blanda dressingen. Servera fisken med potatis, lättkokta sockerärter, strimlad sallad och dressing.

Näring/portion: Ca 500 kcal, 20 g fett, 34 g protein, 39 g kolhydrater