Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 09:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ugnsstekta-potatisklyftor-med-tsatsiki/

Recept

Ugnsstekta potatisklyftor med tsatsiki

Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba eller skala potatisen och dela dem i klyftor. Smalare klyftor blir snabbare klara.

Lägg potatisen på en ugnsplåt eller i ugnsform och ringla över olja. Salta och peppar och strö eventuellt på torkad oregano. Skaka om så att allt blandas och sätt in i ugnen.

Stek i ugnen 35-40 minuter eller tills potatisen har fått fin färg och är genommjuk.
Ta gärna ut plåten och vänd runt potatisklyftorna någon gång under tillagningen.

Tsatsiki:
Riv gurkan grovt på rivjärn, lägg den i en sil och pressa ut så mycket vätska som möjligt.

Blanda yoghurt, hackad mynta, pressad vitlök, salt och peppar. Rör ner gurkan och låt stå en stund.

Servera som sås till potatisen. Tsatsikin är också mycket god till grillat kött.