Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-19 21:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ullas-pomeransmarmelad/

Recept

Ullas pomeransmarmelad

Tvätta frukten noga i varmt vatten, använd gärna ekologiskt odlad frukt. Dela dem i kvartar och skiva tunt med skal och allt.

Pomeransskalen får ligga med den skurna frukten i vatten över natten. Pomeransskalen blir då så mjuka att även de går att strimla.

Koka de skivade grapefrukterna och pomeransskalen med vattnet under lock i 20 minuter. Rör i sockret och låt koka upp. Koka kraftigt utan lock 40 minuter eller tills man kan göra "marmeladprovet". Häll upp lite marmelad på ett fat och låt kallna. Kan man dra en gata med finger eller sked igenom utan att det rinner ihop är marmeladen färdig. Häll upp på rena burkar. Det brukar ta några dygn innan marmeladen stadgat sig riktigt.