Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 08:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/varkyckling-med-rabarber/

Recept

Vårkyckling med rabarber

Vårkyckling med rabarber. Foto: Nicklas Thegerström

Om ni inte har provat att använda rabarber i salt mat, ta chansen nu. De vackra stänglarna ger en så uppfriskande och aromatisk syra, utan att ta över helt. Det här är en mild försommarrätt där man inte bryner kycklingen på vanligt vis, utan bara ger den en ljus yta innan man sjuder den. Utmärkt att laga på en enda platta i ett mobilt sommarhem.

Rätta artikel

1. Lägg kycklinglårfiléerna som de är i en fryspåse. Strö över saltet. Knyt om och skaka. Låt gärna ligga en eller ett par timmar i kylen.

2. Skiva eller klyv skockorna (med skalet kvar) så de blir någon centimeter tjocka. Skala rabarbern (om skalet är tjockt) och skär den i bitar på några centimeter. Lossa några blad från ett kålhuvud. 

3. Värm en någorlunda rymlig kastrull och lägg i smöret. Fräs kycklingbitarna i två omgångar. De ska bara få en lätt gulvit färg, inte mer. 

4. När alla kycklingbitarna är lätt brynta, placera också skockor, rabarber, kålblad och lagerblad i kastrullen. Häll på vatten. Låt sjuda utan lock i cirka 10 minuter tills kycklingen är genomlagad och grönsakerna mjuknat en aning. 

5. Smaka av och servera ur kastrullen. Var och en fiskar upp kyckling, skockor, kål och rabarber samt häller över lite spad. Ett gott surdegsbröd är bra för att suga upp spadet.