Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-20 16:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/varm-macka-med-tre-sorters-ost/

Recept

Varm macka med tre sorters ost

Foto: Fredrik Funck

En präktig varm macka, kan få den frusnaste semesterfira att återfå livsglädjen. Denna smörgås görs utan knussel med tre ostar och de godaste små paprikor och tomater ni kan finna i butiken.

1. Repa av timjanbladen. Blanda dressingen. Skär tomaterna och paprikor i skivor och vänd dem i dressingen. Skiva mozzarellan och riv de andra ostarna.

2. Sätt ugnen på 225 med grillvärme. Smöra bröden och montera mackorna: varva mozzarella, paprika, riven parmesan, tomat, timjan och prästost.

3. Låt gratinera cirka 5 minuter tills osten fått fin färg. Servera på en gång.