Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 04:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/varm-sallad-med-saffransquinoa/

Recept

Varm sallad med saffransquinoa

DN Text

Skölj quinoan väl för att få bort den aningen bittra smaken på skalet.

Fräs upp saffran med olja i en tjockbottnad kastrull. Häll i quinoa, buljongtärning och vatten och koka upp. Sjud cirka 15 minuter under lock (tills den spiralformade grodden visar sig).

Låt quinoan rinna av om det är vätska kvar i kastrullen.

Skär fruktköttet i tärningar, liksom den urkärnade gurkan. Blanda detta med quinoa och gräslök. Smaka av med citron, salt och peppar.
Blanda i strimlad kokt eller rökt skinka eller servera med skinkskivor till den ljumma salladen.

Vegetarisk variant: stek två quornfiléer och skiva som tillbehör till saffransquinoan.