Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 20:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/varmrokt-lax-med-korvel-och-citronsas/

Recept

Varmrökt lax med körvel- och citronsås

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala potatisen och skär dem i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.

3. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar.

4. Värm laxen 8–10 min mitt i ugnen. Pressa potatisen genom potatispress . Servera laxen med pressad potatis, citronsås och eventuellt extra citronklyftor.

Energi/portion: 451 kcal, 18 g fett, 40 g protein, 31 g kolhydrater