Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-17 18:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/varmusseron-med-senap-och-kapris/

Recept

Vårmusseron med senap och kapris

Rätta artikel

Konsistensmässigt tillhör vårmusseronen de mer tåliga svamparna. Även om den kokas en bra stund behåller den en trevlig fasthet och sin typiska och dynamiska smak.

1. Ansa svampen och skär den i småbitar om 1 centimeter.

2. Smörfräs svampen i en stekpanna på me­delgod värme under omrörning i några minuter tills den fått fin färg.

3. Tillsätt senap, kapris, vatten och crème fraiche. Låt sjuda utan lock i 10 minuter. Låt den inte koka torr, då kan stuvningen spricka. Tillsätt mer vatten i så fall. Smaka av med salt och peppar.

4. När stuvningen är färdig, allstå lagom tjock och välsmakande, rosta fyra brödskivor. Smöra dem eventuellt och bred dem med stuvningen. Strö över persilja.