Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Vårmusseron med senap och kapris

Ingredienser. Vårmusseron med senap och kapris

Portioner: 3–4 småportioner

3 dl färsk vårmusseron (cirka 100 g)
1 gul lök
1 msk smör
2 tsk dijonsenap
1 msk kapris
1/2 dl vatten
1 dl crème fraiche
riktligt med svartpeppar ur kvarn
2–3 krm havssalt
3–4 skivor vitt formbröd eller lantbröd
eventuellt smör
1 msk finhackad persilja

Konsistensmässigt tillhör vårmusseronen de mer tåliga svamparna. Även om den kokas en bra stund behåller den en trevlig fasthet och sin typiska och dynamiska smak.

1. Ansa svampen och skär den i småbitar om 1 centimeter.

2. Smörfräs svampen i en stekpanna på me­delgod värme under omrörning i några minuter tills den fått fin färg.

3. Tillsätt senap, kapris, vatten och crème fraiche. Låt sjuda utan lock i 10 minuter. Låt den inte koka torr, då kan stuvningen spricka. Tillsätt mer vatten i så fall. Smaka av med salt och peppar.

4. När stuvningen är färdig, allstå lagom tjock och välsmakande, rosta fyra brödskivor. Smöra dem eventuellt och bred dem med stuvningen. Strö över persilja.