Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-03 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/varrabarber-pa-frasig-botten/

Recept

Vårrabarber på frasig botten

Tina smördegsplattorna ordentligt. Då pöser de upp bättre. Sätt ugnen på 200 grader.

Skala rabarbern om det behövs, vackrast är om det rödrosa skalet får sitta kvar. Dela stjälkarna på längden om de är kraftiga och skär sedan i cirka 5 cm långa bitar.

Koka upp socker och vatten och lägg i rabarbern. Låt det sjuda en minut och ta sedan kastrullen från plattan. Lägg på lock och låt stå cirka 10 minuter så rabarbern mjuknar.
Rör ihop marsánkrämen.

Dela varje smördegsplatta till två kvadrater. Skär en ungefär centimeterbred ram runt varje, lite varsamt så allt håller ihop. Lägg en matsked marsánkräm mitt på och 3–4 rabarberbitar på krämen. Pensla den fria kanten med äggula.

Lägg bakelserna på plåt och grädda i cirka 20 minuter tills kanten lyft och fått färg. Låt svalna. Pudra över florsocker strax före servering.