Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-11 11:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/varsill-med-rabarber-och-rosepeppar/

Recept

Vårsill med rabarber och rosépeppar

Koka upp vatten, ättika, socker och alla kryddorna till lagen. Kyl kastrullen i kallt vatten när sockret löst sig. Skölj av sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär sillen i bitar.

Skär rabarbern i skivor utan att skala den. (Om du använder citron: skär tunna skivor med skalet kvar). Skala och skiva löken.
Varva lök, rabarber och sill i en glasburk. Häll över lagen med alla kryddorna och låt sillen stå minst ett dygn i kylskåp före servering.

Efter några dagar kan ättikslagen bli lite simmig. För att inläggningen ska se fräschare ut kan man sila av den gamla lagen och göra en ny, utan kryddor, att hälla över sillen.