Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 03:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vattenmelonsallad-med-kamutvete-och-marinerade-rakor/

Recept

Vattenmelonsallad med kamutvete och marinerade räkor

Kamutvete kan man köpa på allt fler ställen, exempelvis saluhallar och välsorterade matbutiker.
1. Koka kamuten enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
2. Skär vattenmelonen i små kuber. Försök att få bort så mycket kärnor som möjligt.
3. Grovhacka, koriander, rucola och mynta. Tvätta och skär rädisorna i klyftor. Finstrimla salladslöken.
4. Blanda alla ingredienser utom räkorna i en bunke tillsammans med kamuten. Salta och peppra.
5. Laga till dressingen. Riv skalet av limefrukterna och pressa saften ur dem. Lägg alla dressingingredienser i en mixer och mixa alla till en slät sås.
6. Häll dressingen över räkorna. Låt stå i 1 timme.
7. Lyft ur räkorna och låt överflödig dressing rinna av.
8. Lägg salladen i en trevlig skål och gör ett hål i mitten där ni lägger räkorna. Servera med ett gott bröd.