Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Vegetarisk linsgryta

Ingredienser.Vegetarisk linsgryta

Portioner: 4

3 dl basmatiris
2 gula lökar
2 msk rapsolja
1/2 dl currypasta, mediumstark
1 blomkålshuvud (600 g)
1 burk krossade tomater (400 g)
3 dl röda linser
4 dl vatten
3/4 tsk salt
Tillbehör:
chilipickels

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 1 minut. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.

2. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem i grytan. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och salt. Koka under lock, ca 10 min.

3. Servera grytan med ris och chilipickles.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 9 g fett,
25 g protein, 93 g kolhydrater