Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-17 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vegetarisk-linsgryta/

Recept

Vegetarisk linsgryta

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 1 minut. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.

2. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem i grytan. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och salt. Koka under lock, ca 10 min.

3. Servera grytan med ris och chilipickles.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 9 g fett,25 g protein, 93 g kolhydrater