Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-23 14:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vegetarisk-linsgryta/

Recept

Vegetarisk linsgryta

Foto: Ulf Svensson

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 1 minut. Tillsätt currypastan och fräs ytterligare ca 1 minut.

2. Dela blomkålshuvudet i små buketter och blanda ner dem i grytan. Tillsätt linser, krossade tomater, vatten och salt. Koka under lock, ca 10 min.

3. Servera grytan med ris och chilipickles.

Näring/portion: Ca 580 kcal, 9 g fett,25 g protein, 93 g kolhydrater