Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-21 02:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vegetarisk-pad-thai-med-tofu/

Recept

Vegetarisk pad thai med tofu

Den thailändska snabba nudelklassikern serveras här med tofu och tamarind. Tamarind finns i asiatiska affärer eller hos välsorterade handlare.

1. Sås: Koka upp ingredienserna i en kastrull. Ställ åt sidan.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

3. Skala och finhacka vitlöken, skiva tofun och fräs dem i olja, salta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4. Ansa, skölj och skiva purjolöken fint. Woka den med böngroddarna i olja.

5. Tillsätt nudlarna och såsen.

6. Vispa äggen, fös nudlarna åt sidan och tillsätt äggen till woken. Rör tills de har stelnat. Blanda i tofun. Salta och strössla över koriandern. Servera med jordnötter, lime och chilipeppar.

Näring/portion: 532 kcal, 19 g fett, 17 g protein, 69 g kolhydrater