Recept: Vegetarisk pad thai - med tofu - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Vegetarisk pad thai med tofu

Den thailändska snabba nudelklassikern serveras här med tofu och tamarind. Tamarind finns i asiatiska affärer eller hos välsorterade handlare.

Ingredienser.Vegetarisk pad thai med tofu

Portioner: 4

250 g risnudlar, gärna breda
1 vitlöksklyfta
300 g fast tofu
2 krm salt
2 msk olja
1 liten purjolök
1 ask färska böngroddar (180 g)
2 ägg
½tsk salt
1/2 kruka koriander, plockad
Sås:
½ dl ljus soja
½ dl strösocker
½ dl vatten
1 msk tamarindpaste alternativt 2 msk färskpressad limejuice
Till servering:
16 jordnötter, grovhackade
1 lime i klyftor
chilipeppar eller chiliflakes att pudra över maten med för den som så önskar

1. Sås: Koka upp ingredienserna i en kastrull. Ställ åt sidan.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

3. Skala och finhacka vitlöken, skiva tofun och fräs dem i olja, salta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4. Ansa, skölj och skiva purjolöken fint. Woka den med böngroddarna i olja.

5. Tillsätt nudlarna och såsen.

6. Vispa äggen, fös nudlarna åt sidan och tillsätt äggen till woken. Rör tills de har stelnat. Blanda i tofun. Salta och strössla över koriandern. Servera med jordnötter, lime och chilipeppar.

Näring/portion: 532 kcal, 19 g fett, 17 g protein, 69 g kolhydrater