Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-11 21:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vegetarisk-pad-thai-med-tofu/

Recept

Vegetarisk pad thai med tofu

Den thailändska snabba nudelklassikern serveras här med tofu och tamarind. Tamarind finns i asiatiska affärer eller hos välsorterade handlare.

Rätta artikel

1. Sås: Koka upp ingredienserna i en kastrull. Ställ åt sidan.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

3. Skala och finhacka vitlöken, skiva tofun och fräs dem i olja, salta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

4. Ansa, skölj och skiva purjolöken fint. Woka den med böngroddarna i olja.

5. Tillsätt nudlarna och såsen.

6. Vispa äggen, fös nudlarna åt sidan och tillsätt äggen till woken. Rör tills de har stelnat. Blanda i tofun. Salta och strössla över koriandern. Servera med jordnötter, lime och chilipeppar.

Näring/portion: 532 kcal, 19 g fett, 17 g protein, 69 g kolhydrater