Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-19 05:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vegetarisk-schnitzel/

Recept

Vegetarisk schnitzel

Foto: Erik Ardelius

”I Ungern panerar vi nästan allting, till och med glass”, berättar kocken Norbert Simon. Vill man göra en vegetarisk schnitzel är det alltså inga konstigheter, och man kan använda många olika grönsaker. Här är en variant med zucchini, men även blomkål och svamp kan paneras på samma sätt.

1. Skär zucchinin på längden i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Salta på zucchinin och låt stå fem minuter. Torka bort den vätska som dragits ut. Krydda skivorna med salt, peppar, timjan och vitlök.
2. Panera och stek på samma sätt som wienerschnitzel (se separat recept).