Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-17 15:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/verrine-med-rodbetor-graddfil-och-rag/

Recept

Verrine med rödbetor, gräddfil och råg

Verrine med rödbetor, gräddfil och råg. Foto: Alexander Mahmoud

Verrine är en sammanslagning av franskans terrine (terrin) och verre (glas), och är alltså när man varvar olika ingredienser i ett glas utan fot. Här en klassisk kombination av rödbeta, surgrädde och rågbröd. Den som gillar mer sötma kan välja danskt rågbröd, den som vill ha rätten mindre söt kan ta ryskt, finskt eller estniskt rågbröd.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in