Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-21 09:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vietnamesiska-sommarrullar/

Recept

Vietnamesiska sommarrullar

Rätta artikel

Lägg rispappren i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Lägg de mjuka papperen på en handduk.
Lägg vermicellerna i kokande vatten så att de mjuknar. Skär dem i bitar. Strimla sallatsblad, lök och myntablad; använder man korianderblad kan de vara hela.

Forma en avlång hög med risnudlar, strimlad sallat och koriander eller mynta samt 3-5 räkor nertill på vardera rispappret. Anpassa fyllningen till storleken på rispappret. Det får inte vara för mycket.

Vik in kanterna och rulla ihop som en vårrulle. Lägg rullarna med skarven nedåt på ett fat och ställ in 15 minuter i kylen så att rispappret håller ihop.

Gör under tiden doppsåsen:
Värm vatten, vinäger och socker i en kastrull så det löser sig. Låt svalna. Tillsätt övriga ingredienser och blanda.
Servera doppsåsen i små skålar. Lägg in rullen i ett blad isbergssallat och doppa i såsen. Dela gärna rullarna på mitten om de är stora.