Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 09:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vietnamesiska-wontonknyten/

Recept

Vietnamesiska wontonknyten

Rätta artikel

1. Låt wontondegsplattorna tina i kylen ca 10 timmar.

2. Blanda kycklingfärsen med ingefära, chilisås och sesamolja.

3. Ta en klick av smeten och lägg mitt på en degplatta. Doppa fingret i kallt vatten och fukta degkanterna. Vik degen över smeten och tryck ihop utan att luft stängs inne i knytet. Korsa kanterna över varandra så att knytet stängs igen helt. Fortsätt med resten av fyllningen och degplattorna.

4. Strimla salladslöken. Vispa upp äggen och stek dem i olja till en platt omelett. Salta. Låt omeletten glida ner på ett smörgåspapper och rulla ihop den. Låt svalna och skär i tunna remsor.

5. Koka upp vatten och fond i en gryta. Koka knytena i buljongen 5–7 min.

6. Blanda ner böngroddar och spenat i buljongen och låt koka upp. Repa bladen från koriandern. Servera knyten och buljong i skålar. Toppa med salladslök, omelett och koriander.

Näring/portion: Ca 440 kcal, 21 g fett, 27 g protein, 34 g kolhydrater