Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 02:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/viltskav-med-svamp-och-apple/

Recept

Viltskav med svamp och äpple

Skala och finhacka gul lök. Stek viltskav i smör tills det fått färg. Tillsätt den hackade löken och fräs med en stund. Tillsätt svampen och låt även den steka med. Slå på matlagningsgrädden och sänk värmen. Tillsätt osötad senap och buljongtärning.

Smaksätt skaven med enbär, salt och svartpeppar. Skala och dela äpplet i klyftor. Lägg i äpplet i såsen och låt allt småputtra cirka 5 minuter.

Tillhörande recept:
Örtpotatismos
Rårörda lingon