En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-25 01:48
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/viltskav-med-svamp-och-apple/
Viltskav med svamp och äpple
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
Skala och finhacka gul lök. Stek viltskav i smör tills det fått färg. Tillsätt den hackade löken och fräs med en stund. Tillsätt svampen och låt även den steka med. Slå på matlagningsgrädden och sänk värmen. Tillsätt osötad senap och buljongtärning.
Smaksätt skaven med enbär, salt och svartpeppar. Skala och dela äpplet i klyftor. Lägg i äpplet i såsen och låt allt småputtra cirka 5 minuter.
Tillhörande recept:
Örtpotatismos
Rårörda lingon