Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vinkokta-musslor/

Recept

Vinkokta musslor

DN Text

Skrapa eller skrubba musslorna under rinnande vatten och dra bort den lilla tofsen. Musslor som öppnat sig knackas mot diskbänken. Om de inte stänger sig ska de kastas.

Grovhacka lök, vitlök och persilja. Värm lite olja i en stor gryta och låt hacket fräsa några minuter under omrörning tillsammans med timjan, salt och peppar. Häll på vinet. När det kokar lägger man i musslorna och lägger på locket. Musslorna är klara när skalen öppnar sig.

Servera med sprödvärmd ba­guette eller annat gott brytbröd och saffransmajonnäs.

Tillhörande recept:
Saffrans majonnäs