Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-27 01:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vintersoppa-fran-medelhavet/

Recept

Vintersoppa från Medelhavet

Skala och skiva moroten och löken. Strimla savojkålen grovt.

Koka lök och morot i 6 dl vatten i 5 minuter.
Lägg i pasta och tillsätt fond och fänkålsfrön. Koka i ytterligare 5 minuter och tillsätt avrunna bönor, savojkål och strimlat citronskal. Låt småputtra tills pasta och savojkål är mjuka.

Smaka av salt och peppar.

Servera soppan rykande het med en klick pesto.

Tips: Soppan går utmärkt att förstärka med några skivor stark korv eller varför inte strimlade rester av fårfiol, söndagstek eller kyckling.