Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 11:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/vit-sparris-med-nasselmajonnas-och-stekt-brod/

Recept

Vit sparris med nässelmajonnäs och stekt bröd

Skala sparrisen noggrant och skär bort det torra längst ner. Vill du lyxa till det ordentligt gör du egen majonnäs.
Rätta artikel

1. Koka upp vatten med citronsaft och smaka av med salt och strösocker. Lägg i sparrisen och låt den sjuda försiktigt ca 10 minuter. Låt sparrisen svalna i lagen.

2. Mixa nässlorna med majonnäs och smaka av med salt och peppar.

3. Stek brödet i olja och smör tills det är gyllenbrunt och smaka av med salt och peppar.

4. Lägg upp sparrisen och klicka ut majonnäsen. Toppa med stekta brödbitar.