Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-24 06:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/walnut-brownie-cupcakes/

Recept

Walnut brownie cupcakes

Dessa ska vara lite kladdiga i mitten, som en kladdkaka, så det är viktigt att inte grädda dem för länge. Testa med en provsticka (den ska bli lite kladdig). Eftersom ugnar skiljer sig åt är det svårt att ge en exakt tid.

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Rosta hela valnötter i en het och torr stekpanna.

3. Vispa smör, strösocker och muskovadosocker krämigt.

4. Rör ner kakao, sirap och salt.

5. Vispa ner ett ägg i taget.

6. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner det i smeten.

7. Hacka chokladen grovt och rör ner den tillsammans med de hela valnötterna i smeten.

8. Placera ut pappersformar i en ­muffinsplåt och fyll formarna till ⅔ med smet.

9. Grädda i mitten av ugnen 15–20 ­minuter. Prova med en sticka, de ska vara lite kladdiga i mitten. Låt svalna.

10. Garnera kakorna med lättvispad grädde och färska hallon.


Receptet är hämtat ur boken "Hello cupcake" (Walter and Books).