Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 07:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/wokiwoki/

Recept

Wokiwoki

En perfekt resträtt när man har ris kvar från en tidigare middag.

1. Rosta sesamfröna i torr stekpanna.

2. Banka på roten av citrongräset med knivskaftet och finhacka det. Skala och strimla morötterna.

3. Stek citrongräshacket i olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått fin färg och är smulig. Blanda i morötterna och stek ca 2 min.

4. Lägg riset i stekpannan och låt allt bli varmt. Smaka av med soja och salt.

5. Toppa med böngroddar och sesamfrön och servera.

Näring/portion: Ca 570 kcal, 22 g fett, 34 g protein, 56 g kolhydrater.