En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-10 09:52
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/wretmans-toast-skagen/
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
- Följ dina intressen
- Nyhetsbrev
Ingredienser.Wretmans Toast Skagen
Portioner: 4
400 g räkor
2 msk majonnäs
salt
vitpeppar eller citronpeppar
4 skivor vitt bröd
smör till stekning
80-100 g löjrom
citron till garnering
"Jag gör min Skagen utan dill, för så var vårt recept på Riche", skriver Karin Chädström i "Kallskänkans kokbok" (Page One Publishing, 1999).
Skala och finhacka räkorna och blanda dem med majonnäsen och kryddorna.
Ta ut fyra rundlar ur brödet och smörstek dem gyllenburna.
Lägg räkmajonnäsen på brödet. Toppa med löjrommen och servera med en citronklyfta.