Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 22:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/yoghurt-med-honung-och-notter/

RECEPT

Yoghurt med honung och nötter

Yoghurt med honung och nötter
är en vanlig dessert i Medelhavsländerna. Det är fräscht med blandningen av sött och syrligt. Bäst är att använda flytande honung.

Låt mild naturell yoghurt (inte lättyoghurt, den blir inte alls lika bra) rinna av 1 timme i kaffefilter så att yoghurten blir lite tjockare i konsistensen. Eller ta matlagningsyoghurt. Personligen tycker jag bättre om den mildare yoghurten just här.

Lägg upp den tjocka yoghurten i en skål - eller i portionsskålar - och ställ in i kylen tills de ska serveras. Ringla strax före serveringen över några msk flytande honung och strö över riktigt grovt hackade nötkärnor, kanske valnötter, cashewnötter eller mandel.