Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-23 01:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/yoghurt-med-honung-och-notter/

RECEPT

Yoghurt med honung och nötter

Yoghurt med honung och nötter
är en vanlig dessert i Medelhavsländerna. Det är fräscht med blandningen av sött och syrligt. Bäst är att använda flytande honung.

Låt mild naturell yoghurt (inte lättyoghurt, den blir inte alls lika bra) rinna av 1 timme i kaffefilter så att yoghurten blir lite tjockare i konsistensen. Eller ta matlagningsyoghurt. Personligen tycker jag bättre om den mildare yoghurten just här.

Lägg upp den tjocka yoghurten i en skål - eller i portionsskålar - och ställ in i kylen tills de ska serveras. Ringla strax före serveringen över några msk flytande honung och strö över riktigt grovt hackade nötkärnor, kanske valnötter, cashewnötter eller mandel.