Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Yorkshirepudding

Ingredienser.Yorkshirepudding

Portioner: 8

2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1-2 msk vatten
4 msk baconfett, matolja eller rinnande fett från steken
1 tsk salt
svartpeppar ur kvarn

Klassisk yorkshirepudding ska få en konsistens som är ett mellanting mellan pannkaka och bröd. Följande recept passar en ugnsfast form eller långpanna som är ungefär 30 x 40 centimeter. Men det går också att göra en lite tjockare pudding i en aningen mindre form. Smeten kan också delas upp på två formar på cirka 20 x 20 centimeter.

Fettet som puddingen gräddas i står förstås för en hel del av smaken. Baconfett får man genom att knapersteka bacon och ta till vara fettet i pannan. Allra godast blir det om man använder fettet som droppat ner från steken.

Sikta mjölet genom en nätsil ner i en skål. Gör en urgröpning i mitten av mjölet och knäck äggen i den. Arbeta ihop ägg och mjöl. Häll på mjölken och vattnet. Blanda tills smeten är slät och mitt emellan fast och rinnig. Sätt ugnen på 225 grader (när du tagit ut steken). Häll fettet (baconfett, olja eller vad du valt) i en form. Ställ den i ugnen i 10 minuter tills fettet är riktigt hett. Ta ut formen, häll i smeten och ställ in i ugnen. Grädda i 25-30 minuter. Servera med stek, sky och potatis.

Recept ur artikeln: "På herrklubben möts franskt och brittiskt".