Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-05 22:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/zucchinicarpaccio-med-hallonvinagrett-och-farska-bar/

Recept

Zucchini­carpaccio med hallon­vinägrett och färska bär

På våren och sommaren är zucchinin som allra bäst. Välj ut en riktigt fast och fin zucchini och pröva denna vegetariska variant på carpaccio som förrätt.

1. Skölj zucchinin och skär den sedan i lövtunna skivor. Lägg ut på tallrikar (skivorna ska helst täcka hela tallriken).

2. Vispa ihop vinäger och olivolja och ringla över zucchinin. Salta och peppra.

3. Smula över osten och garnera med timjan och, om man vill, färska bär.